Mignone Manó süt

Répatorta Karácsonyra

Ha nem Jézus születését ünnepelnénk, akkor mondanám, hogy a Nyuszi hozta

2018. december 26. - Mignone Manó

Anyukám egyszer sütött répatortát még évekkel ezelőtt, ami rögtön a kedvencemmé is vált, és megkértem, csináljon idén Karácsonykor is. Imádom a mascarpone-krémes desszerteket, legyen szó az örök klasszikusról, a tiramisuról, vagy akár egy szelet red velvetről. Én még sosem készítettem répatortát,…

Tovább

Gesztenyés Bejgli

Kipróbáltuk ezt is

A bejgli készítés nálunk amolyan koprodukció eredménye. Nagyi gyúrja be a tésztát, Anyu csinálja a tölteléket. Én pedig próbálok bízni benne, hogy nem jön ki rajtam ezerféle kiütés a diótól. Sajnos átok ül rajtam, és annak ellenére, hogy imádom, allergiás vagyok rá. Ettől függetlenül nem mondtam le…

Tovább

Megváltott az eperlekváros pitém szelleme (a lekvár belül egy szivecske alakot próbál formálni)

Szeretném, hogy mindenki számára édesek legyenek az ünnepek

Mielőtt kifejteném a süti elkészítésének a menetét, egy vallomással tartozom: utálom a Karácsonyt. Nem érzem magaménak az ünnep üzenetét. Ugyanis számomra ez az egész parádé az értelmetlen túlhalmozásról szól. Habzsoljuk a kaját, megvesszük az ötmillió ajándékot, olyan emberekkel vesszük magunkat…

Tovább

Vörösboros Kevertsüti

Milyen egy jó kevertsüti? Felsorolom a szempontjaimat: Legyen... könnyen elkészíthető, ízre semmi extra,  ne igényeljen sok hozzávalót. Ennek örömére elkészítettem a vörösboros kevertsütimet, ami annyira egyszerű, és annyira semmilyen, de mégis finom, hogy az már-már döbbenetes.  Jellemző,…

Tovább

Banánkenyér

Alapvetően fogtam Gemma Stafford receptjét, és kicsit módosítottam rajta. A tejet és az olajat elvetettem, és helyette fél liter íróval öntöttem fel a száraz hozzávalókat. Imádom az író selymes, enyhén édeskés ízét, és úgy éreztem remekül fog passzolni a banánhoz. Annyi változtatást eszközöltem még…

Tovább