Mignone Manó süt

Mandulakrémes Kehely

Romantikus estékre

2019. március 20. - Mignone Manó

20190315_060030.jpgHa összehoz minket valakivel a sors, akivel együtt tölthetjük a szerda esténket, akkor fokozottan ajánlom ezt a desszertet a közös romantikázáshoz. A mandulakrémes kehely ugyanis tökéletes kísérője a Netflix and chill nevezetű időtöltésnek. If you know what I mean. A zöld szín ne riasszon el senkit, a mandulaaroma teszi. Kellemesen édes krém, nem túl gejl, mivel már korábban megkaptam a fejemhez azt a kritikát, hogy a Nagyim  vaníliás pudingja milyen hihetetlenül édesnek tűnt a leírás alapján. Nos, ezúttal direkt odafigyeltem az arányokra, és kicsit csökkentettem a hozzáadott cukor mennyiségén.

Íme a hozzávalók 1 nagyon nagy, vagy két kisebb adaghoz (inkább ez utóbbit ajánlom):

  • 2 ek liszt, 
  • 2 csomag vaníliás cukor,
  • 2 ek mandulaaroma,
  • 300 ml tej,
  • 100 gramm vaj,
  • nápolyi ízlés szerint,
  • opcionális: manduladarabok, csoki, tejszínhab (erősen ajánlott).


A tejet felrakjuk a tűzhelyre forrni.

1_14.jpg

Eközben a vaníliáscukrokat a liszttel és a mandulaaromával összekeverjük. 

2_13.jpg

Majd pedig hozzáadjuk az olvasztott vajat is. Ezt a már forrásban lévő tejhez öntjük. Lassú tűzön, folyamatosan kevergessük, amíg be nem sűrűsödik. Ezután kelyhekbe szórunk felkockázott/tördelt nápolyit, és rá a krémet.


3_9.jpg

Amint kihűlt, tejszínhabbal díszítettem és további nápolyi darabkákkal. 

 20190315_060035.jpg

20190315_060128.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mignone-mano-sut.blog.hu/api/trackback/id/tr2614705474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.