Mignone Manó süt

Mignone Manó süt

Utolsó kommentek:

meheszsandor 2019.09.26. 23:01:07

A durum és a sima liszt között mi a különbség? Láttam durum teljes kiörlésű lisztet is és láttam sima teljes kiörlésűt is. Abból akarom elkészíteni, mert több ideig telít el. Általában nyomon szoktam követni,hogy merre olcsóbb www.ujsagomat.hu/aldi/ erre használom ezt az oldalt

Bejegyzés: Durumlisztes palacsinta

Mignone Manó 2019.07.30. 04:41:44

@vakegér II:

1. Szerintem te félreérted a blogom jellegét, ugyanis ez egy PRÓBA volt, első próbálkozás, tehát nekem nem az volt a célom, hogy elsőre tökéletes legyen, hanem az, hogy valósághűen bemutassam, milyen bonyolult elkészíteni adott receptet. Magyarországon ez a műfaj nem ismert annyira, de ajánlom, hogy böngéssz kicsit a neten.
2. Igen, rájöttem, hogy nem jó a recept, többek között az volt a célom, hogy felhívjam a figyelmet arra, hogy random receptek alapján sütni nem mindig kifizetődő. De szerintem azért ez kicsit is intelligensebb olvasóknak lejött.
3. Elég frusztrált lehetsz, ha feljössz másik ember blogjára, aminek az alap koncepcióját sem érted, kritizálod, majd pedig a saját blogodat reklámozod. Sajnos erre jobb szót nem találok, minthogy szánalmas.

Bejegyzés: Rózsafánk

vakegér II 2019.07.29. 00:25:27

Igyekszem elkerólni, hogy sértő legyek, de néhány dolgot helyre kellene tenni:
A (profi) cukrásznak ugyan nem szükséges diploma, de nagyon sok elméleti, gyakorlati ismeret, és mély alázat szükséges. Az anyaghányadot és a technológiát szigorúan be kell tartani. Az agyrém. hogy tej helyett jobb a tejszin (az mitől is autentikusabb?), meg annyi liszt, hogy ne legyen ragacsos. Ilyen nincs, Persze mindenki úgy csinálja, ahogy akarja, de nem árt elkerülni a Mek mesterek sületlen hülyeségeit.
Amit csináltál, annak sem a receptje, sem a készítési/sötési módja nem jó.
Az egyetemen nyílván gyakoroltad a neten való keresést. Tehát munkára fel. Van ott néhány kiváló cukrász (Nem a Kati nénire gondolok, aki az unokáinak kiváló palacsintát tud sütni), tölük érdemes ezt-azt kipróbálni. Ez nem a rekllám helye, ezért nem javasoltam honlapokat, de ha kéred, tudok néhány kitünő bloggot (az enyémet nem is említve), ahonnan valóbal hiteles receptet és készítési módot találsz.
Kellemes sütögetést!

Bejegyzés: Rózsafánk

Mignone Manó 2019.03.31. 17:21:29

Hát igen, kifogott rajtam a francia. :D Legközelebb olyan bikicsunájosan "kroászon"-nak írom.

Bejegyzés: Croissant Házilag

takacsveca93 2019.01.27. 00:28:38

Ehhez hasonló receptet még nem láttam, eléggé egyedi ötletnek tűnik ,de én pont odavagyok az ilyenekért, úgyhogy kipróbálom :) www.ujsagomat.hu/penny-market/lapozhato-reklamujsag-csutortoktol-24-01-2019/ Itt néztem hozzávalókat

Bejegyzés: Téli Grofi Egyszerűen Earl Greyjel

Mignone Manó 2019.01.12. 17:01:23

@csizkek: Nézd, szerintem a semmin vitázunk. Azért én ajánlom a nagyim pudingját, nem bánod meg, majd meglátod.

Bejegyzés: Nagymamám vaníliás pudingja

csizkek 2019.01.12. 16:47:23

"Egyébként meg de, a margarin pontosan a vaj helyettesítője. Bár igazából itt magadnak mondasz ellent, hiszen a pótlék a helyettesítő. "
A helyettesito azt jelenti, hogy mind izben, mind allagban nagyjabol hasonlo. A margarinnak nincs ize, azt nem neveznem iznek. A vajnak van ize (finom) es allaga is mas mint a margarinnak. Ezert a margarin csak egy olcsositott potlek. Egeszseg vonalat nem feszegettem, ez gasztro temaju blog:)
A mi nagyanyaink is margarinoznak. En semilyen formaban nem hasznalom, mert ki nem allhatom az izet.

Bejegyzés: Nagymamám vaníliás pudingja

Mignone Manó 2019.01.12. 16:32:28

@csizkek: Abban tér el a véleményünk, hogy mennyire vesszük komolyan a puding felfogását. Őszintén szólva, ha vendégvárós desszertet csinálok, akkor nem kádáros típust választom nyilván, ahogyan te fogalmaztad. De otthonra egy délután nyammogni rajta, miközben leül az ember a tv elé, és beszélget a családjával, na úgy tökéletes. Egyébként meg de, a margarin pontosan a vaj helyettesítője. Bár igazából itt magadnak mondasz ellent, hiszen a pótlék a helyettesítő. A margarint azt hiszem még a második világháború idején kezdték el gyártani, mivel olcsóbb volt növényi olajokat (+egy csomó tartósítószerrel) feldolgozni, mint vajat előállítani. Ráadásul mind a kettőben elég sok zsír található, ezért hatásukat tekintve nagyjából ugyanaz. A margarin szerintem egyébként tényleg egészségtelenebb, de persze ez most részletkérdés.

Bejegyzés: Nagymamám vaníliás pudingja

Mignone Manó 2019.01.12. 16:21:58

@élhetetlen: Ne haragudj, de a további személyeskedésre nem vagyok kíváncsi. Ez a blog süteményekről szól, és nem vagyok hajlandó mérgezni a légkört rosszindulatú kommentekkel. Talán közhelyes, de ha nem tetszik, akkor nem muszáj nézni, illetve el lehet kezdeni saját blogot indítani. Meghagytam az első kommentedet, mert elfogadtam a véleményedet, mert az a süteményre vonatkozott, de most ezt meguntam.

Bejegyzés: Nagymamám vaníliás pudingja

csizkek 2019.01.12. 14:57:51

". Egyébként meg a vajnak, vagy margarinnak igenis van olyan krémes aromája"
Ez meg a masik. Vaj es margarin nem helyettesito termek, a margarin legfeljebb potlek. Ha vaj van benne es jofele, attol tenyleg jobb. (De ez mar nem puding, hanem Muszlin)

Bejegyzés: Nagymamám vaníliás pudingja

csizkek 2019.01.12. 14:55:47

Ha igazan vaniliasat akar enni az ember, akkor kell min. 2 fele vaniliarud, Bourbon es Tahiti + vmi jofele vaniliakivonat. (nem Labor Aroma) Ez igy mar finom:)
Csak ha mar gasztro blogon vagyunk..

Bejegyzés: Nagymamám vaníliás pudingja

csizkek 2019.01.12. 14:51:45

"Na, a vaníliarúd az évszázad átverése. Minek dobjak ki pénzt rá, amikor az aroma pont attól aroma, hogy koncentrált tartalmú vanília található benne. "
Remelem csak viccelsz. a Magyaro.-on altalanos vanilias cukorban kristalyvanilin van, labortermek, eleteben vaniliat nem latott. PErsze lehet kapni termeszetes alaput, de abban meg a vaniliahej maradekok vannak. Nem lesz koncentraltabb. Vanilia Aroma detto, vanilin van benne es eleteben vaniliat nem latott. Ize csak hasonlit a vaniliahoz.
Ha esetleg vaniliakivonatra gondolsz (de nem azt irtad) az meg a vaniliarudnak az alkoholos (ritkabban anelkul) kivonata es nem hivjak aromanak, mert nem az. Bar valoban leteznek termeszetes vaniliaaromak, vaniliakivonatbol, de azt meg nem lehet boltban kapni. Legfeljebb silanyabb vaniliakivonatot egy kis Natur vaniliaromaval turbozva. (pl. Dr. Oetker) De ennek a vaniliaize igencsak a furcsa kategoria.
A vaniliarud nem atb.szas, csak a vanilin-aromahoz szokott izerzek nem tudja mi is az a vanilia tulkepp.
Trollkodas nelkul a fenti recept lehet neked finom, engem is kotnek erzelmek nagymamam foztjehez. De ez egy Kadar-konyha recept, tele potlekkal. Nem mellesleg ez leginkabb egy olcso cukraszdas vajas-cukraszkremre hajaz (mas neven Muszlin krem). Csak epp vaj, vanilia es tojas nelkul - minden helyett potlekkal. Egy zacsko sima bolti vaniliapuding ugyanezt tudja egy kocka margarinnal.

Bejegyzés: Nagymamám vaníliás pudingja

Mignone Manó 2019.01.12. 11:24:00

@csizkek: Na, a vaníliarúd az évszázad átverése. Minek dobjak ki pénzt rá, amikor az aroma pont attól aroma, hogy koncentrált tartalmú vanília található benne. Tehát tulajdonképpen több ízt ad! Tapasztalatból mondom, mert próbáltam. A tojássárgájával egyetértek, alapból én is úgy szoktam. Viszont ha kádár stílusos, ha nem, szerintem ez akkor is finomabb. Egyébként meg a vajnak, vagy margarinnak igenis van olyan krémes aromája, ami az egészet sokkal lágyabbá teszi. Amíg a tojássárgája szerintem intenzívebb ízvilágot kölcsönöz, a full margarinos verzió sokkal könnyedebb és kellemesebb.

Bejegyzés: Nagymamám vaníliás pudingja

csizkek 2019.01.12. 10:05:44

eleg kadar-konyha recept, aroma es margarin. Bar a zacskos puding is az. Ha mar vanilia puding akkor vaniliarud, tojassarga, liszt, cukor, teljes tej es tejszin.. Az reg rossz ha a margarin ad "kulonleges Aromat"

Bejegyzés: Nagymamám vaníliás pudingja

Mignone Manó 2019.01.12. 06:12:42

Egyébként, ha valakit tényleg sokkolt a cukor mennyisége, és nemcsak kötekedésből ír valahová, akkor elárulok egy nagy titkot. Lehet módosítani a cukormennyiségen. Szabad országban élünk. Azért írtam ennyit, mert a liszt igencsak tompítja az ízeket, amit kompenzálni kell. Sőt, cukor helyett édesítőszert is használhatunk, vagy akár xilitet, kókuszvirágcukrot, barnacukrot, agavét, mézet, stb. A margarin mennyiségével nem értem mi a probléma, pont ez adja a krémes és különleges aromáját. Számomra logikus, hogyha találok egy receptet, azt kicsit nyilván módosíthatom a saját ízlésem szerint. Egyébként azért kell bele ennyi liszt, és ezáltal cukor, hogy besűrűsödjön, mivel nem raktam bele kukoricakeményítőt (aminek az ízét meg én nem szeretem). Egy házi puding nem olyan, mint a bolti, hanem teljesen más arányokkal kell dolgozni ahhoz, hogy ne folyjék, de ne is legyen olyan, mint a malter.

Bejegyzés: Nagymamám vaníliás pudingja

élhetetlen 2019.01.11. 22:16:39

Jesszus! És ezt meg lehet enni? Fél liter tejhez 6 kanál cukor és egy kocka margarin? Ha csak elképzelem, rosszul leszek.

Bejegyzés: Nagymamám vaníliás pudingja
süti beállítások módosítása