Végre rászántam magamat, hogy kipróbáljam azt a palacsinta receptet, amit egy durumlisztes zacskó hátoldalán vettem észre. Természetesen azonnal felkeltette az figyelmemet, mert imádom a palacsintákat. Kicsit kezdek is zavarba jönni, hogy rövidéletű blogomon arányaiban milyen sok palacsinta recept lelhető fel. Nem rejtem véka alá a preferenciáimat.
Persze a kérdés jogos: tényleg megcsinálhatók az ilyen ajánlók otthon is, vagy csak dísznek kellenek, hogy ne üresen tátongjon a csomag hátulja? A durumliszt amúgy is a kedvenc liszttípusom, így nem kockáztattam sokat a kísérletezéssel. És talán pont emiatt jött be ennyire.
A palacsintához a következő alapanyagok szükségesek:
- Durumliszt - 250 gramm,
- víz - szükség szerint,
- olaj - 1 dl,
- és a meglepetés, amit én még hozzáadtam pluszba: proteinpor. Igen, edzés után muszáj valahonnan a szervezetbe juttatni a szükséges napi fehérjeadagot, úgyhogy én megspékeltem az egészet egy kis proteinporral.
Nem olyan bonyolult az elkészítése. Összekeverjük az alapanyagokat, és ennyi. A proteinpor természetesen kihagyható.
A sütésnél tényleg figyeljünk oda, ott dől el igazából minden.
Látható, hogy elég "kenyérszerű", viszont így sokkal könnyebb a dolgunk vele. Ha folyékonyabb lesz, nem biztos, hogy sikerülni fog megfordítani.