Milyen egy jó kevertsüti? Felsorolom a szempontjaimat: Legyen...
- könnyen elkészíthető,
- ízre semmi extra,
- ne igényeljen sok hozzávalót.
Ennek örömére elkészítettem a vörösboros kevertsütimet, ami annyira egyszerű, és annyira semmilyen, de mégis finom, hogy az már-már döbbenetes.
Jellemző, hogy azok a sütik sikerülnek a legjobban, amikkel szemben nem támasztok nagy elvárásokat.
Amit felhasználtam hozzá:
- Liszt: 500 gramm
- Kristálycukor: 500 gramm
- Fahéj, szegfűszeg: 2-2 teáskanál
- 3 db tojás
- 100 gramm holland kakaó/karobpor
- Egy bögre vörösbor
- Forró víz, ha szükséges
- A díszítéshez pedig porcukrot és málnalekvárt használtam. Fokozottan javaslom a málnalekvár használatát hozzá, különben magában elég keserű lesz. (Amit én szeretek, de ízlések és pofonok).
A végeredmény eléggé tetszetős. Remélem tetszik a dizájn.