Mignone Manó süt

Mignone Manó süt

Gofri gofri porból

2019. április 07. - Mignone Manó

20190407_014707.jpgKülönös mérföldkőhöz érkeztem, ugyanis mindig is ki akartam próbálni valamilyen süteményport. Tudjátok, létezik muffinpor, előre bekevert torta port, palacsinta por. És persze gofri por is létezik. Igazából az foglalkoztatott szívem legmélyebb bugyraiban, hogy milyen a teljesen homemade, házi verzióhoz képest. Őszintén szólva, ezeknek a poroknak soha nem tudtam megfejteni az értelmét. És hogy ez milyen? 

Nos, meglepően jó.

(De az enyém sokkal jobb! MUHAHA *sértődött, durcás fej*.)

1_17.jpgA hozzávalók a következők:

  • 200 gramm Gofri por 
  • 180 gramm cukor
  • 3 dl (mandula/rizs/normális)tej
  • 80 gramm (vaj, (növényi)margarin
  • olaj a gofrisütő megkenéséhez

Ha felmerülne valakiben a kérdés, hogy miért nincsen benne tojás, akkor a válasz az, hogy a por, amit én használtam, gluténmentes, és elsősorban vegánok számára készült. Az elkészítése nem igényel einsteni logikát. A porhoz hozzáadjuk a cukrot, az olvasztott vajat, és a tejet, majd jól összekeverjük. Állagra egyébként ideális esetben sűrűbb, krémesebb lesz mint egy hétköznapi palacsintatészta, de hígabb, mint egy átlagos gofritészta. Egyik legmeglepőbb tulajdonságaként el kell, hogy ismerjem, nagyon könnyű dolgom akadt a gofrisütőből való kiszedésekor. Nem ragadt oda, annak ellenére, hogy jócskán tartalmazott cukrot, és általában bármiféle olajozás ellenére, eddig mindig ez mutatkozott a gofrisütés legnehezebb pillanatának számomra. Tehát, mint említettem, a tészta valahogy így kell, hogy kinézzen:


20190407_012752.jpg

Kész állapotban pedig valahogy így:


20190407_014706.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mignone-mano-sut.blog.hu/api/trackback/id/tr1114745963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása