Találtam otthon áfonyás gyümölcslevet és 3 másodpercnyi mérlegelés után eldöntöttem, hogy adok legveszedelmesebb pudingokról szóló fantáziáimnak egy esélyt a megvalósulásra. Íme tehát a világ legegyszerűbben elkészíthető áfonyás puding receptje.
A hozzávalók a következők:
- 400 ml + 100 ml áfonyalé
- 3 evőkanál liszt
- 4 evőkanál kristálycukor
- 1 csomag vaníliáscukor
Opcionális: valamilyen gyümölcs, vagy keksz a tetejére, vagy elkeverve benne, én mazsolával szórtam meg. Igen, én szeretem a mazsolát, lehet engem utálni érte.
A 400 ml áfonyalevet felrakjuk forrni, addig pedig a száraz hozzávalókat elkeverjük a maradék 100 milivel. Ha a nagyja felforrt, akkor mehet bele az apraja, és takarékon elkezdjük kevergetni, hogy ne kapjon oda. Ha odakap, vége a játéknak. Gusztustalan, megszenesedett lisztmócsingok fognak a pudingban úszkálni. Ezt senki nem akarhatja. Ezért nem árt az óvatosság.
Gondos precizitással kevergessük pudingunkat, egészen a forrás pillanatáig. Ekkor nagy bugyborékok fognak felszakadni a krémből. Ez egy isteni jel, hogy vége a munkánknak, és megpihenhetünk.
Ekkor a forrongó desszertet kis pohárkákba öntjük. Ezután várunk, hogy kihűljön. Ha ez bekövetkezik, akkor tálalható állapotba kerül. Ildomos meghinteni tetejét valami dísszel. A csokireszelék is egy jó ötlet. Így utólag lehet jobban is passzolt volna hozzá a mazsola helyett, de most már úgyis megettem. Úgyhogy mindegy.