Ha összehoz minket valakivel a sors, akivel együtt tölthetjük a szerda esténket, akkor fokozottan ajánlom ezt a desszertet a közös romantikázáshoz. A mandulakrémes kehely ugyanis tökéletes kísérője a Netflix and chill nevezetű időtöltésnek. If you know what I mean. A zöld szín ne riasszon el senkit, a mandulaaroma teszi. Kellemesen édes krém, nem túl gejl, mivel már korábban megkaptam a fejemhez azt a kritikát, hogy a Nagyim vaníliás pudingja milyen hihetetlenül édesnek tűnt a leírás alapján. Nos, ezúttal direkt odafigyeltem az arányokra, és kicsit csökkentettem a hozzáadott cukor mennyiségén.
Íme a hozzávalók 1 nagyon nagy, vagy két kisebb adaghoz (inkább ez utóbbit ajánlom):
- 2 ek liszt,
- 2 csomag vaníliás cukor,
- 2 ek mandulaaroma,
- 300 ml tej,
- 100 gramm vaj,
- nápolyi ízlés szerint,
- opcionális: manduladarabok, csoki, tejszínhab (erősen ajánlott).
A tejet felrakjuk a tűzhelyre forrni.
Eközben a vaníliáscukrokat a liszttel és a mandulaaromával összekeverjük.
Majd pedig hozzáadjuk az olvasztott vajat is. Ezt a már forrásban lévő tejhez öntjük. Lassú tűzön, folyamatosan kevergessük, amíg be nem sűrűsödik. Ezután kelyhekbe szórunk felkockázott/tördelt nápolyit, és rá a krémet.
Amint kihűlt, tejszínhabbal díszítettem és további nápolyi darabkákkal.