Az Egyesült Államokban eléggé felkapott Iced Lemon Loaf Cake-et próbáltam megcsinálni otthon az interneten fellelhető homemade verziók alapján. Mivel az eredeti Starbucksos süteményt sajnos még nem kóstoltam, így fogalmam sincs, az milyen lehet. Viszont így házilag elkészítve istenire sikerült az én Citrom Tortám.
A recept, ami alapján dolgoztam, nem titkoltan jobbnak állítja magát az eredeti Starbucskos verziónál, mondván:
This homemade lemon pound cake tastes even better than the Starbucks Lemon Loaf!
És elég részletesen taglalja, hogy mit hogyan kell csinálni a sikerhez. Úgyhogy csak minimális változtatásokat eszközöltem rajta. Egyrészt íme a videó, amiben beavatlak titeket hatalmas citromos süti készítő szakértelmembe.
Másrészt azért le is írom nektek, biztos, ami biztos.
A kezdetek kezdetén a cukrot összedolgoztam a tojásokkal és a margarinnal. A vidiben elmondom, hogy amúgy azért 3 tojást tettem bele, mert abban bíztam, hogy a 2 "nagy" tojást felválthatja 3 kisebb. Ezután érkezett a sütőpor és a só, majd pedig a citromlé, a vanília aroma és végül az író.
Ezután jött bele a liszt, egy kicsit több az előírtnál, mert úgy éreztem így jobb lesz. Több részletben amúgy. A tésztánkat kretén módon nem egy hosszúkás tepsibe öntöttem, amit utólag már tényleg bánok, de mindegy, hanem kerekbe. 200 fokon kb. 30 percig (változó lehet), sütöttem, majd még forró állapotában citromlével összekevert porcukrot öntöttem rá. Ezt jól magába szívta a tészta.
Miután a sütemény kihűlt, a tetejére egy jóval szilárdabb halmazállapotú cukormázat öntöttem és nagyon boldognak éreztem magamat tőle. Íme a végeredmény.
Hogy jobb-e az eredetinél? Ötletem sincs, mert azt nem kóstoltam. De ezt kóstoltam, és nagyon finom.