Úgy éreztem, hogy eljött az idő, hogy leteszteljem azt a narancsos palacsinta receptet, amit a neten szörfözve találtam. Nem szó szerint szörfözve, de ez most mellékes.
A lényeg, hogy megcsináltam, amit meg kellett tennem, fogtam a lisztet, a cukrot, margarint, a szódabikarbónát, az ételfestéket és persze narancslevet. Ezeket összekeverve megkaptam a tésztámat, amit aztán kisüthettem palacsintasütőben, amit magyarul serpenyőnek hívnak. A serpenyő alját beolajoztam, hogy ne égjen oda az alja az egésznek, és ne legyen fekete, mivel a célom szerint sárgává kellett változnia az ételfestéktől.
Íme az elkészítés menete. Döbbenetes meglepetéseket hordoz magában:
Itt láthatjuk, ahogyan a szódabikarbónás lisztet a cukorral, majd a margarinnal keverem össze. Ezután kerül bele a narancslé.
Majd következik az ételfesték. Ügyeljünk a mértékekre vele. Ez rettenetesen fontos. Hogy miért? Nem tudom, de így sokkal bölcsebbnek tűnhetek.
Íme a végeredmény:
Gyönyörű lett. Megláttam, mikor elkészült, és azon kaptam magamat, hogy felsírtam boldogságomban.
A hozzávalók a következők:
- 1 bögre liszt
- 3 ek kristálycukor
- narancsléből amennyi jólesik, vagy ha mazochisták vagyunk, akkor annyi, amennyi nem esik jól
- 2 ek vaj/margarin
- 1 tk szódabikarbóna